Prezentarea

Dragă tânără, dragă tinere,

M-am întrebat deseori cum poate o tânără sau un tânăr să facă un drum profund de credință în contextul confuz și agitat al timpului nostru, și am primit în rugăciune o inspirație de la Domnul, aceea de a-ți propune să parcurgem împreună un drum:

  • Un drum în compania unor prieteni care cunosc vocea şi paşii lui Dumnezeu.
  • O aventură pentru a discerne acel misterios proiect de iubire al lui Dumnezeu pentru viața ta.
  • Un timp pentru a-l asculta pe Cel care cu insistenţă şi delicateţe te cheamă pe nume.

Așadar te invit cu bucurie să parcurgem acest drum avându-l ca însoțitor pe însuși Domnul prezent și lucrător în Cuvântul său.

În viața noastră parcurgem multe drumuri, mânați de diverse interese, de diverse chemări, însă un singur drum și o singură chemare au o valoare veșnică pentru om. Am fost creați de Dumnezeu pentru a-l cunoaște și a-l iubi, iar scopul ultim al vieții noastre este vederea lui Dumnezeu față către față, ceea ce va fi fericirea noastră veșnică.

„Omul, ieșit din mâinile lui Dumnezeu, trebuie să facă un drum de probă care se numește viața.” Și însuși Dumnezeu trimite pe Fiul său să parcurgă acest drum al vieții „pentru a indica, a parcurge, a se face vehicul al omului” (G. Alberione, Donec Formetur), adică pentru a fi pentru fiecare om Adevăr, Cale și Viață. Tatăl ni-l dăruiește pe Fiul său, Cuvântul făcut Trup, care ne cheamă, pătrunde în noi mai mult decât „orice sabie cu două tăişuri”, ne eliberează de egoism și de orice păcat ce ne împiedică să fim noi înșine, ne vindecă, și ne trimite să fim purtători de Veste Bună și pentru alții.

Papa emerit Benedict al XVI-lea ne spune că viața e o aventură frumoasă în care însă ne putem rătăci. De aceea ne spune: "Dragi tineri, vă îndemn să deveniţi familiari cu Biblia, să o aveţi la îndemână pentru ca să fie busola voastră indicându-vă drumul de urmat. Citind-o, veţi învăţa să îl cunoaşteţi pe Cristos".

Am certitudinea că acest drum nu te va dezamăgi ci îți va aduce multă bucurie, te va introduce în misterul lui Dumnezeu, te va ajuta să te cunoști mai mult, să ieși din tine însuți pentru a asuma modul de a gândi, de a voi și de a iubi al lui Isus.

Întâlnirea cu Cuvântul lui Dumnezeu va face din tine DAR și BINECUVÂNTARE pentru cei din jur.

Sr. Ana Maria Bulai, fsp

Abraham

Moise

Samuel

David

Rut

Ieremia

Maria

Ioan Botezătorul

Samariteana

Zaheu

Tânărul bogat

Apostolul Paul