Oaspetele așteptat - Introducere


 
Adventul este aşteptarea unei întâlniri. Imaginea care ne vine în minte este cea caldă şi familiară a celui care aşteaptă prieteni pentru a lua prânzul împreună. Aşteptarea se transformă atunci într-o pregătire atentă, într-o atenţie la detalii. Astfel s-a născut acest drum pentru Advent.
 
Nu ne place să aşteptăm! Millennials sunt generaţia celor care doresc „totul şi imediat”; am vrea ca dorinţele noastre să se realizeze cu uşurinţă... Dar trebuie să recunoaștem că pentru ceva care merită, şi noi aşteptat; şi a fost frumos! Ne gândim la aşteptarea sfârşitului şcolii, venirea primei zăpezi sau a vacanţelor petrecute la mare... Timpul aşteptării a fost intens deoarece era bogat de emoţii!
 
Așa este şi cu Adventul: ne bate inima în aşteptarea unei întâlniri. Vine Cineva care ne iubeşte!
Vom încerca să trăim această săptămână pornind de la imaginea celui care se pregăteşte pentru sosirea la prânz a unui prieten drag. Aţi mai făcut vreodată această experienţă?
Vom încerca să ne gândim la Crăciun pregătindu-ne casa, intimitatea inimii noastre. Recuperăm dimensiunea simbolică pentru ca viaţa noastră cotidiană şi concretă să se coloreze de un sens profund deoarece pentru un Dumnezeu care s-a întrupat tot ceea ce este uman este important.
 
DRUMUL DE ADVENT
Pentru toate cele patru săptămâni de Advent fiecare întâlnire pe care o vom trăi împreună online va avea ca punct de pornire Evanghelia duminicală, iar parcursul se va articula de fiecare dată în aceste 4 puncte:
 
1. Lucrări în curs de desfăşurare
Dorim să ne pregătim casa pentru ca să fie plăcută, înlăturând ceva care nu ne trebuie. Când aşteptăm oaspeţi, curăţenia este unul dintre primele lucruri pe care le facem. Ce scoatem astăzi afară din casa noastră?
Tu ce ai înlătura?
 
2. Pregăteşte sărbătoarea
Întreaga noastră viaţă este acel loc pregătit pentru a-l primi pe Isus care se naşte şi azi; atunci vom trăi o atitudine. Voi avea grijă de persoana care va sosi pregătind ceva deosebit. Ce voi pregăti de mâncare sau la ce detaliu voi fi atent pentru a decora casa? De fiecare dată Evanghelia ne sugerează o atitudine pe care putem s-o combinăm cu un fel de mâncare sau cu un obiect.
Tu ce ai pregăti?
 
3. Cuvinte şoptite
Câte lucruri am dori să spunem sau să cerem prietenului nostru... Să exprimăm în rugăciune visurile noastre. Ce dorinţă sau aşteptare am în inima mea sau ce aş dori să-i spun oaspetelui meu? Să compunem o rugăciune cu ceea ce dorim să-i spunem oaspetelui nostru Isus.
Tu ce ai zice?
 
4. Adaugă un loc la masă
Pe cine invit în afară de oaspetele meu? Un martor al zilelor noastre, într-un videoclip ne va vorbi despre Isus. Astfel trecutul va deveni prezent, iar aşteptarea lui Mesia fără timp.
Tu pe cine ai invita?
 
------------------------
Acest drum spiritual pentru tineri este tradus din limba italiană. Mulțumim surorilor Pauline din Italia care au pregătit acest material și ne dorim să aducă roade de reînnoire spirituală și în viața ta! Un Advent Binecuvântat!