LOGO EDITORIAL PAULINE REÎNNOIT

Astăzi, 5 februarie 2024, în ziua în care aniversăm 60 de ani de la nașterea pentru cer a Venerabilei sr. Tecla Merlo, cofondatoarea Congregației noastre Fiicele Sfântului Paul, un logo editorial reînnoit apare pe site-rile și pe rețele sociale Pauline, logo ce va apărea progresiv în librăriile noastre și pe cărțile editurii noastre Pauline.

Un logo editorial reînnoit

După 30 de ani de la lansarea primului logo editorial Pauline, în urma schimbărilor profunde socioculturale din epoca noastră, Fiicele Sfântului Paul prezente în 50 de națiuni, au simțit exigența de a reînnoi logoul, din dorința de a îmbina aspectul fizic cu cel digital, într-un stil grafic unitar, simplu și esențial.

Elipsa de culoare albastră, cu o linie deschisă și incluzivă, reprezintă lumea la care Fiicele Sfântului Paul sunt chemate să vestească Evanghelia. Culoarea albastră indică ambientul digital și undele electromagnetice, și exprimă chemarea de a fi apostole în lumea de azi și cu mijloacele de azi. Litera P reprezintă elanul apostolic al Sfântului Paul, Apostolul Neamurilor, modelul nostru pentru a trăi în Cristos și inspiratorul misiunii noastre de evanghelizare. Cuvântul Pauline este la baza logoului și este numele prin care suntem cunoscute în apostolatul de evanghelizare cu mijloacele de comunicare.

Ca și acum 30 de ani, Fiicele Sfântului Paul doresc ca această reînnoire a logoului să fie însoțită de un nou elan misionar în apostolatul de evanghelizare în lumea contemporană, pe urmele Sfântului Apostol Paul, al fondatorului  Fericitul Giacomo Alberione și a cofondatoarei Venerabila Tecla Merlo.

Venerabila Tecla Merlo

Cu 60 de ani în urmă, Venerabila Tecla Merlo se năștea pentru Cer, după o viață dăruită în slujirea Evangheliei, ca și cofondatoare a Fiicelor Sfântului Paul.


Viitoarea sr. Tecla Merlo s-a născut la Castagnito (Cuneo - Italia) pe 20 februarie 1894, fiind al doilea din cei patru copii ai soților Ettore și Vincenza. La botez a primit numele Tereza. În anul 1915, tânăra Tereza l-a întâlnit pentru prima dată pe părintele Giacomo Alberione la biserica Sfinții Cosma și Damian din orășelul italian Alba, și a acceptat invitația sa de a colabora la fondarea Congregației Fiicele Sfântului Paul. Pe 22 iulie 1922 a făcut voturile religioase în mod privat împreună cu alte tinere și a primit numele de Tecla, asemenea ucenicei sfântului Paul numită Tecla. Părintele Alberione a numit-o Superioara generală și de atunci a fost colaboratoarea sa fidelă atât în dezvoltarea Congregației Fiicele Sfântului Paul cât și a celorlalte ramuri ale Familiei Pauline. Pe 28 iunie 1961, în sărbătoarea Preasfintei Treimi, și-a oferit viața pentru ca toate Fiicele Sfântului Paul să fie sfinte, ofertă acceptată de Domnul pe 5 februarie 1964, când moare la Albano (Roma – Italia). Pe 22 ianuarie 1991 a fost proclamată venerabilă.

În această zi specială, cu o dublă semnificație pentru Fiicele Sfântului Paul din întreaga lume, dorim să ne însușim mai mult elanul apostolic plin de entuziasm al venerabilei Tecla Merlo: „Aș vrea să am mii de vieți pentru a le dedica Evangheliei”.

Fiicele Sfântului Paul - București