Dumnezeu este mai frumos decât diavolul - Testament spiritual

 

13 amorthDupă 60 de ani de viață preoțească și 25 de ani de activitate ca exorcist, pr. Amorth ne încredințează acest testament uman și spiritual despre care spune: „Este bine, drept și de folos să vestim într-o carte cum Domnul nostru este în mod absolut mai frumos și mai atrăgător decât diavolul. Cărțile pe care le-am publicat până acum au fost, mai degrabă, «descrieri» ale diavolului, ale fenomenelor oculte, ale posesiilor demonice, ale exorcismului și altele de același fel. În aceste pagini, îl pun în prim plan, pe bună dreptate, pe Domnul nostru, astfel încât să atragă la sine pentru a ne detașa de rău”.
În ceea ce îl privește direct pe diavol, în lucrarea de față, autorul s-a referit, cu precădere, la slujirea sa și la cărțile pe care le-a scris, extrăgând esențialul.
Pe lângă discuțiile despre Dumnezeu și diavol, mai sunt abordate și alte teme, dintre care amintim: binele și răul, diversele religii, Sfânta Scriptură, poruncile, rugăciunea, ispitirile lui Isus, relația tată-fiu, iubirea dușmanilor. De asemenea, aduce în atenție și situații de o mare actualitate, precum puterea mass-mediei sau a masoneriei.
Conținutul acestui interviu a fost redactat de părintele Angelo, iar apoi revăzut, integrat și aprobat în forma sa finală de pr. Amorth. Iată motivul pentru care cartea îl are ca autor pe pr. Amorth, putând fi considerată Testamentul său spiritual.

În continuare putem citi câteva dintre ideile pe care părintele Amorth ni le împărtășește în această carte.

Autorul spune că trebuie recuperată relația cu Dumnezeu căruia fundamentalismul religios al timpului nostru „îi face un mare deserviciu, întunecându-i chipul binevoitor și tolerant, matern și patern”.
Exorcistul crede că multe persoane considerate „posedate”, în realitate, „sunt cu sufletul atât de sfâșiat pentru că fac referință doar la legea lui Dumnezeu, fără a-i fi gustat iubirea”. Pr. Amorth îi invită pe aceștia „să descopere în ei înșiși, identitatea, demnitatea și sacralitatea fiilor lui Dumnezeu”.
Cele două antidoturi sugerate în carte pentru „a ne întări împotriva demonului sunt credința adevărată și rugăciunea”. Atât exorcistul cât și cel botezat sunt în siguranță în măsura în care sunt conștienți că sunt iubiți de Dumnezeu, că sunt apărați de sfânta Fecioară Maria, de îngeri și de sfinți: într-un cuvânt, sunt de partea Celui Mai Tare, Celui Mai Atrăgător.
Secretul prin care îl putem îndepărta pe diavol de noi constă în „a ne lăsa atrași de bunătatea și de frumusețea care emană din bine și din Dumnezeu”.
Domnul, conclude pr. Amorth, le dă atât exorciștilor cât și celor botezați „tot harul spre a-l putea înfrunta și birui pe diavol. La amenințările sale fiecare poate răspunde: «Sunt sub acoperământul Maicii Domnului; ce îmi poate face? Îl am de partea mea pe arhanghelul Mihail! Să încerce numai să lupte cu el. Îl am pe îngerul meu păzitor care veghează ca niciun rău să nu mă atingă; tu nu-mi poți face nimic»”.

 

PENTRU PROCURAREA CĂRȚII:
Librăria PAULINE online:
Dumnezeu este mai frumos decât diavolul - Testament spiritual

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0787 756 870; 021 312 3551