Editura Pauline: două cărți noi

La Editura „Pauline” au apărut recent două cărți noi:
castitateCastitate fără pudoare. Ce este, cum o trăim, cum ne vindecă scrisă de pr. Giuseppe Forlai
Astăzi, castitatea creștină nu mai este considerată o valoare; cu toate acestea, ea este, alături de acceptarea morții, unul dintre puținele moduri de a rămâne persoane și de a rezista marketingului. Inspirându-se mai cu seamă din părinții monahi, pr. Giuseppe Forlai dorește să dea glas nevoii „fără pudoare” de castitate evanghelică pe care o resimte societatea noastră post-umană.
Când te gândești la castitate, ai putea fi cuprins de un sentiment de spaimă: nu e pentru mine! Nu voi reuși niciodată! Autorul cărții ne asigură că în acest domeniu nu există supereroi. Numai Dumnezeu te va face capabil de ceea ce tu nici nu îndrăznești să speri. Ioan Scărarul spunea: „Dacă-i oferi Domnului slăbiciunea firii tale, recunoscându-ți neputința, fără să-ți dai seama, vei primi darul castității”.
Vigilența asupra gândurilor, păzirea privirii, consecințele desfrâului, sexualitatea și starea sufletească, îndrumarea spirituală, castitatea și Cuvântul lui Dumnezeu, trupul ca templu al Domnului, strategia Celui Rău în privința desfrâului, rugăciunea lui Isus ca remediu al dezordinilor sexuale sunt câteva dintre temele pe care Forlai ni le propune în această carte.
Acest text se adresează unui evantai larg de cititori: adolescenților, tinerilor, logodnicilor, celor căsătoriți, văduvilor și persoanelor care au îmbrățișat sfaturile evanghelice.
Oricare ar fi situația în care te afli, castitatea nu mortifică existența. Autorul vieții nu ia nimic din ceea ce dăruiește și, dacă uneori pare că o face, e doar pentru a ne obișnui cu daruri și mai mari.

nastemSă ne naștem din nou. Un itinerar de vindecare interioară scrisă de pr. Gaetano Piccolo. 
Fiecare dintre noi, în mod inevitabil, poartă în spate o istorie rănită, însă putem să ne ridicăm din nou şi să mergem mai departe. Evanghelia ne anunţă o veste bună: viaţa poate reîncepe, putem să ne naştem din nou. Chiar dacă am experimentat drama, moartea, suferinţa, aceste evenimente nu pot avea ultimul cuvânt. Noi suntem făcuţi pentru a trăi! Ceea ce contează este să nu rămânem nemișcați și să știm că un drum nou este mereu posibil.
Autorul cărții, pr. Gaetano Piccolo, propune un parcurs foarte actual de „renaștere” în nouă pași: un itinerar spiritual pentru a relua în mâini propria viață, chiar și atunci când suntem răniți și lipsiți de speranță.
De-a lungul acestor pași, autorul ne ajută să reflectăm asupra unor întrebări fundamentale. Ne aflăm într-adevăr acolo unde am vrea să fim? Ce ne reţine să ne continuăm drumul? Cum să ieșim din situațiile noastre de moarte? Cum să ne eliberăm de rolurile în care ne simțim încătușați? Ce ne dorim cu adevărat? Cum am reacționat față de propriile răni? Ne este frică de schimbare? Cum să regăsim un nou sens pentru viața noastră?
Drumul spiritual propus de autor este o oportunitate pentru a fi vigilenți, conștienți pentru a recunoaște unde ne aflăm acum. Și, plecând de la acest moment, să decidem ce pas să facem.
Textul are un stil direct și vioi, iar pr. Gaetano însoțește cititorul cu simplitate, condimentând reflecțiile pe care le face cu episoade biblice, experiențe personale și povești.
Un drum potrivit pentru toți și pentru orice moment al vieții, dar gândit, în mod special, pentru cei care se simt neîncrezători, blocați, lipsiți de speranță sau care trăiesc o criză profundă.

 

Puteți procura aceste cărți din librăria Pauline (București) sau din alte librării catolice.
De asemenea le puteți găsi pe site-ul libraria.pauline.ro făcând clic pe titlul cărților sau pe copertă.