Noutate editorială: SFINTELE EVANGHELII SI FAPTELE APOSTOLILOR

 

Textul biblic este întotdeauna viu, dinamic, proaspăt..., tânăr. 

De la această convingere se conturează organizarea lucrării de față, 
„Sfintele Evanghelii și Faptele Apostolilor”, apărută la Editura Pauline, 
tipărită color în condiții grafice deosebite,
care pe lângă textul biblic, include diferite rubrici
pentru aprofundare și rugăciune, îmbogățite cu numeroase imagini și hărți.


Această carte este o cheie prețioasă pentru a intra în lumea Scripturii, interaționând cu istoria sa, arheologia, geografia, mesajul său spiritual, și dialogând cu cei care au scris paginile Noului Testament.

 

 

Cartea oferă o parte introductivă amplă ce ajută cititorul să se orienteze în lumea Noului Testament. 

În partea centrală se află cele patru Evanghelii și Faptele Apostolilor, îmbogățite cu următoarele rubrici:

  • note, care ne ajută să înțelegem mai profund textul biblic;
  • trimiteri la alte texte biblice, care luminează textul de față;
  • Îi dăm cuvântul lui..., rubrica în care ne vorbește însuși autorul sacru, ajutându-ne să înțelegem mai bine ceea ce el a scris;
  • Archeo și Geo, spațiu în care descoperim pământul biblic, geografia și itinerariul personajelor biblice, descoperiri arheologice etc;
  • Tabor, o invitație pentru a ne opri din lectură și a urca împreună cu Isus pe muntele „Schimbării la Față”, pentru a face un popas de rugăciune și a permite astfel textului să coboare de la minte la inimă;
  • Împreună pentru..., spațiu dedicat activității în grup: confruntare, împărtășire, creștere împreună;
  • Forum, locul în care sunt invitați înaintea noastră martori ai Evangheliei, de la Părinții Bisericii până la oameni ai timpului nostru.

Cea de a treia parte cuprinde o serie de indicații care favorizează căutarea pe diferite tematici și facilitează găsirea de răspunsuri la întrebări ce se nasc de-a lungul drumului.

Autorii notelor și rubricilor care însoțesc textul biblic sunt patru membrii ai Familiei Pauline pregătiți în domeniul biblic și pastoral: preoții paulini Giacomo Perego și Eustacchio Imperato și surorile apostoline Tosca Ferrante și Anna Maria Pudelko.

Această carte este un instrument minunat pentru aprofundarea textului biblic și rugăciunea personală. Poate fi folosit și pentru Lectio Divina în grup, pentru cateheză etc. Este destinată tuturor creștinilor, tineri și adulți, familii și comunități religioase.

Fie ca prin citirea, aprofundarea și meditarea Sfintelor Evanghelii și Faptelor Apostolilor, să creștem în comuniune cu Cristos viu în Cuvântul său și să devenim mai mult apostoli ai Isus Cristos, „evanghelii” vii în lumea de azi!

Sr. Ana Maria Bulai, fsp

Format: 14x19cm
Pagini: 448
Preț: 35.00 lei                                                                                                                      Pentru procurarea cărții, accesați: