VENERABILA TECLA MERLO, O VIAȚĂ DEDICATĂ EVANGHELIEI

Sâmbătă, 8 februarie 2014, Fiicele Sfântului Paul au aniversat 50 de ani de la nașterea la cer a cofondatoarei lor, Venerabila Tecla Merlo, prima superioară generală a congregației, la care au participat mulți colaboratori și prieteni.

Evenimentul a început cu o oră de adorație în tăcere, după care a fost prezentat filmul Tecla, o viață pentru Evanghelie, iar apoi a urmat momentul culminant, Sfânta Liturghie, concelebrată de episcopul Cornel Damian și de câțiva preoți. La predică, episcopul Cornel a subliniat relația profundă de comuniune a sorei Tecla cu Isus Învățătorul, în rugăciune, din care a izvorât întreaga sa creativitate și pasiune apostolică, cu care a susținut și încurajat permanent surorile sale în comunicarea Evangheliei fiecărui om, cu orice mijloc de comunicare. Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească la care toți cei prezenți au împărtășit hrana spirituală și materială primită în această zi deosebită. A fost o zi marcată de bucurie și entuziasm pentru mărturia sorei Tecla Merlo, care împreună cu fericitul Giacomo Alberione, au deschis drumul pentru predicarea Evangheliei cu toate mijloacele moderne de comunicare.

Viaţa, aspiraţiile, visele sorei Teresa Merlo, care timp de 42 de ani a fost superioara congregaţiei Fiicele Sfântului Paul, pot fi sintetizate în aceste cuvinte: Să dăm picioare Evangheliei: ca să alerge şi să se răspândească. Aş vrea să am o mie de vieţi pentru a le închina acestui nobil apostolat!

Mai multe despre Venerabila Tecla Merlo...