20 de ani de prezență paulină în România

Fiicele Sfântului Paul (surorile Pauline) au împlinit 20 de ani de prezență în România! Pentru a marca acest eveniment, duminică, 1 decembrie 2013, în capela surorilor, s-a celebrat o frumoasă sfântă Liturghie de mulțumire, concelebrată de pr. Eduard Giurgi, parohul nostru, și de pr. Guido Gandolfo, preot paulin italian. 

Prezența anunziatinelor, a colaboratorilor și a prietenilor noștri laici, a mărit bucuria noastră, a surorilor, și a sporit lauda adresată lui Dumnezeu pentru acești ani de misiune paulină de vestire a Evangheliei prin mijloacele de comunicare socială și pe pământ românesc, cu roade în multe inimi.

 

În această zi specială, ne-am adus aminte de cuvintele fondatorului nostru, fericitul Giacomo Alberione: „A ne complace de progresul Institutului şi de binele împlinit este ca şi cum am semăna şi apoi am călca în picioare ceea ce am semănat: nu se va mai naşte nimic! Este necesară mereu o profundă umilinţă. Să nu ne oprim pentru a vedea ceea ce s-a făcut, dar, după cum spune Paul, ‘să ne avântăm către cele dinainte’.” Stimulate de acest îndemn, reînnoim angajamentul nostru de a trăi cu responsabilitate zi de zi misiunea ce ne-a fost încredințată, pentru gloria lui Dumnezeu și binele sufletelor.


Această zi a deschis și al patrulea an al itinerariului spiritual propus laicilor. De-a lungul celor 6 întâlniri lunare propuse, surori și laici vom fi călăuziți de pr. Guido Gandolfo, pentru a permite tot mai mult lui Isus Cristos, Calea, Adevărul și Viața, să crească, prin acțiunea Duhului Sfânt, în întreaga noastră persoană: minte, voință și inimă, pentru a putea spune asemenea sfântului Paul: „Nu mai trăiesc eu, Cristos trăieşte în mine” (Gal 2,20).