Fericitul Giacomo Alberione – un model de sfinţenie în lumea comunicării

Duminică, 27 noiembrie 2011, comunitatea Fiicele Sfântului Paul (surorile Pauline) împreună cu un grup de laici au sărbătorit 40 de ani de când fericitul Giacomo Alberione (1884-1971), fondatorul Familiei Pauline, a trecut la Domnul.

În cadrul adoraţiei euharistice, cei prezenţi i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru darul vieţii acestui apostol care şi-a dăruit întreaga existenţă vestirii Evangheliei prin mijloacele de comunicare. Părintele Alberione era convins că cea mai mare bogăţie care se poate da acestei lumi sărace este Cristos, Cuvântul Tatălui.

Fericitul Alberione spunea că secretul pentru ca apostolatul evanghelizării să aducă roade stă în sfinţenie. O soră Paulină a prezentat laicilor profilul spiritual şi ţinta către care acest fericit a aspirat şi pe care a propus-o fiilor săi spirituali: să-l lase pe Isus Învăţătorul să fie cel care gândeşte, iubeşte şi acţionează în propria persoană.

Din dorinţa de a împărtăşi moştenirea spirituală primită de la fericitul Alberione, comunitatea surorilor Pauline a propus laicilor un itinerariu spiritual, desfăşurat de-a lungul a 6 întâlniri lunare, pentru a-l cunoaşte şi a-l iubi mai profund pe Isus Cristos, Calea, Adevărul şi Viaţa.

Comunitatea Fiicele Sfântului Paul

Invitaţie pentru cei care doresc să parcurgă acest drum cu noi.