VINDECAREA INIMII Spiritherapy: arta de a iubi și autocunoașterea

15 vindecareÎn această carte, VINDECAREA INIMII Spiritherapy: arta de a iubi și autocunoașterea, rod al experienței a treizeci de ani de drum cu oameni aflați în situații de dificultate, Chiara Amirante ne propune un itinerar spiritual simplu, accesibil tuturor, care își are bazele principale în Evanghelie. Este un parcurs de spiritherapy, de autocunoaștere și vindecare a inimii prin arta de a iubi.

Chiara ne invită să facem o călătorie în propria inimă pentru a identifica și trata rănile care ne rănesc sufletul și a deveni mai conștienți de metodele pe care le folosim pentru a ne anestezia suferința inimii.

Suntem ajutați, așadar, să ne conștientizăm rănile care ne condiționează, atitudinile nesănătoase, capcanele care generează subtil starea de rău interior în viața noastră, iar la sfârșitul fiecărui capitol ne sunt propuse exerciții concrete care trebuie făcute cu consecvență, până când vom interioriza noi obiceiuri vindecătoare, eliberatoare.  

„Societatea bunăstării a devenit, de fapt, societatea stării de răune spune Chiara: o lume în care oamenii mizează pe bani, pe plăcere, pe succes, pe propria imagine, dar apoi, tot mai tăcuți, se scufundă în starea de rău a sufletului. Apare un sentiment de neliniște, anxietate, singurătate, gol, angoasă, care devine o încleștare din ce în ce mai zdrobitoare. Și atunci trebuie găsită o modalitate de a anestezia această suferință a inimii... fie că este vorba de droguri, fie de alcool, de benzodiazepine, fie de rețelele de socializare, de like-urile obținute, de sexul „de unică folosință”, de jocurile de noroc, de televizor, de PlayStation, de alimentația dezordonată... Orice numai să nu „simți”, orice pentru a atenua durerea acelor răni ale inimii”.

De-a lungul capitolelor cărții autoarea ne ajută să răspundem la întrebarea cine sunt eu? la lumina Cuvântului lui Dumnezeu; să identificăm capcanele care ne împiedică să ne dezvoltăm potențialul nostru spiritual (păcatului care ne caracterizează cel mai mult, tendința de a ne identifica cu ceea ce facem sau avem, frica de a nu dezamăgi așteptările, dependențele, judecățile și prejudecățile); suntem invitați să transformăm punctele de fragilitate în puncte forte; să înțelegem ruptura periculoasă între eul ideal și sinele real; să revedem rănile primite în copilărie și cele care privesc afectivitatea și sexualitatea (avorturile, dependența de pornografie).

De asemenea, Chiara ne sugerează unii pași fundamentali pentru vindecarea rănilor inimii: credința, adevărul despre cine suntem cu adevărat, cunoașterea rănilor care ne condiționează, identificarea atitudinilor nesănătoase, iertarea celor care ne-au rănit și a propriei persoane. Autoarea vorbește în continuare despre importanța de a descoperi puterea recunoștinței, de a aprecia aspectele pozitive ale celor care ne înconjoară și de a înțelege care este firul de aur ascuns în fiecare eveniment dureros.

La finalul cărții este subliniat faptul că iubirea necondiționată a lui Dumnezeu este singura capabilă să vindece rănile cele mai adânci ale inimii noastre, iar calea pentru a ne cufunda în iubirea lui Dumnezeu este rugăciunea.

Editura Pauline

 PENTRU PROCURAREA CĂRȚII:

Librăria PAULINE online:
 

Librăria PAULINE București:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0787 756 870; 021 312 3551

Liberi în Cristos

14 liberi cristosIntenția acestei cărți - spune autorul - este aceea de a-ți arăta unde adaugi durere suferințelor vieții. Atunci când vorbesc despre suferință, mă refer la rănile inevitabile care apar trăind o viață autentică, centrată pe Cristos. Se întâmplă să suferim. Suntem loviți și răniți de viață. În schimb, durerea reprezintă stresul și angoasa pe care noi le adăugăm suferinței noastre. Durerea este contribuția noastră la suferință. Generăm durere atunci când încercăm să evităm suferința prin tot felul de modalități de autoconservare. Însă disconfortul mintal și emoțional pe care îl experimentăm poate fi adesea înlăturat, redus în mod drastic sau transformat de har, dându-ne seama cum și unde am suplimentat suferința cu durere.

Trebuie să înveți cum să recunoști dorința ta excesivă de siguranță și să scoți la iveală strategiile de autoconservare pe care ți le-ai făurit ca să eviți suferința și durerea. Toate aceste modalități de a-ți căuta propria siguranță, în toate manifestările lor (de exemplu, furia, victimizarea, lăcomia, slava deșartă, manipularea celor din jur) nu fac altceva decât să te împiedice să primești atingerea vindecătoare a lui Cristos în sacramente.

Fiind chemați să-l urmăm pe Cristos, suntem invitați să avem încredere că el ne va purta de grijă. Cu toate acestea, mulți dintre noi i-o luăm înainte Domnului ca să ne controlăm și să ne organizăm viața într-un mod despre care credem că ne va da o senzație de siguranță. Credem că trebuie să ne salvăm singuri. „Doamne, mă ocup eu de asta”. Atunci când ne apucăm să ne făurim viața pe care noi o vrem, prin metodele noastre de autoconservare, ne rupem de Duhul cel viu și dătător de daruri.

Uneori, dificultățile noastre emoționale sunt determinate de convingeri greșite: nimeni nu mă poate iubi; nu voi mai putea să suport o altă pierdere; nu pot avea încredere în ceilalți. Aceste convingeri greșite amplifică intensitatea suferinței și pot împiedica vindecarea, prelungind durerea emoțională. Trebuie să ne întâlnim cu Cristos Adevărul, pentru ca el să ne curețe de convingerile greșite despre noi înșine, despre ceilalți și despre lume.

În primele cinci capitole voi aborda tendința noastră de a pretinde că nu suntem răniți, necesitatea de a admite că întâmpinăm dificultăți, modalitatea și motivul pentru care apar rănile sufletești, diferitele tipuri de răni și modul în care răspunsul nostru la ele devine chiar cauza neputinței de a ne vindeca.

Aceste capitole reprezintă motivația și temelia modelului de viață în șase pași descris în următoarele trei capitole. Aici vei găsi un fel de plan de călătorie care-ți arată cum să pui în practică pașii propuși și să-ți începi drumul de vindecare.

Pașii practici expuși necesită eforturi reale. Va fi necesar să examinezi și să explorezi amintiri și experiențe dificile care au determinat sau au avut de-a face cu mari suferințe din viața ta. Ți se va cere să-ți notezi unele lucruri, să împărtășești anumite experiențe cu alții, să dai toate cărțile pe față – obiceiuri, idei, țeluri, trăsături de caracter și amiciții – pentru a le putea cerceta în lumina și iubirea Domnului.

Cei 6 pași au ca scop îndepărtarea barierelor egoismului și ale sinelui care te împiedică să auzi și să experimentezi glasul lui Dumnezeu care-ți spune: „Sunt aici. Sunt cu tine. Nu ești singur/ă”. Cu cât auzim și simțim mai mult aceste cuvinte în adâncul ființei noastre, cu atât mai în siguranță ne vom simți în Dumnezeu, în noi înșine și în lume. Nu vom mai avea nevoie de strategii de autoconservare sau să ne satisfacem ego-ul, deoarece ne vom simți în siguranță și împliniți în Dumnezeu.

Acești pași ne ajută să re-stabilim o nouă și profundă relație cu Dumnezeu, o întoarcere deplină a inimilor noastre la Domnul. Altfel spus, acești pași au ca scop o convertire zilnică.

Matthew Breuninger

 

 PENTRU PROCURAREA CĂRȚII:

Librăria PAULINE online:
 

Librăria PAULINE București:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0787 756 870; 021 312 3551

Noutate editorială: Ca fulgerul vine din Orient

LazzaroLa Editura Pauline a apărut cartea Ca fulgerul vine din Orient, îngrijită de pr. Francesco Cosentino. Acesta consemnează dialogul său cu „părintele” Lazzaro, așa cum, prietenește, dorește să fie numit cardinalul Lazzaro You Heung-Sik, prefect al Dicasterului pentru Cler.

În primele pagini ale cărții, pr. Francesco Cosentino mărturisește: „Când îl întâlnești pe cardinalul Lazzaro, ai imediat senzația că te simți ca acasă, că ești primit într-un «spațiu deschis» care oferă posibilitatea unei comunicări autentic umane, sincere, deschise, lipsite de formalisme și politețuri inutile. În acest climat pe care reușește să-l creeze simplitatea lui caldă, am început să dialoghez cu el, în primul rând ascultându-i istoria personală și spirituală, încercând să mă bucur de timpul petrecut împreună, cu convingerea că punctul de observație care se naște din Orient, din acea Biserică tânără, plină de viață, făcută rodnică de sângele martirilor, vine „ca un fulger” (cf Mt 24,27) și ne poate ajuta pe toți să ne deschidem mintea și inima pentru a citi și a interpreta provocările Bisericii cu ochii periferiei, să primim cu reînnoit entuziasm bucuria Evangheliei”.

Papa Francisc, care semnează prefața acestui volum, scrie: „Sunt fericit să prezint această carte, care vrea să dea glas Bisericii din Orient prin relatarea, anecdotele, reflecțiile cardinalului Lazzaro You Heung-sik. Cu caracterul său amabil şi afabil, el ne permite să culegem roadele unei credințe semănate în țara martirilor, și răsărite cu simplitate grație mărturiei bucuroase a unei Biserici vii. Şi din relatarea care ia lent formă, putem întrevedea drumul pentru a rămâne, noi toți, o Biserică fidelă faţă de Isus şi faţă de Evanghelia sa, departe de orice mondenitate.

Din conversațiile prezentate în aceste pagini, cardinalul Lazzaro face să reiasă trăsăturile unei credințe generate în contactul asiduu cu Cuvântul lui Dumnezeu şi cu martorii Evangheliei; trăsăturile unei Biserici tinere şi întreprinzătoare, născută prin intermediul laicilor, care se face instrument de speranță şi de compasiune, îngrijindu-se de cei răniți; trăsăturile unei slujiri sacerdotale care are nevoie să se regenereze la lumina Evangheliei, golindu-se de orice clericalism şi regândindu-se pe sine însăși «alături» şi «cu» fraţii laici, în comunități sinodale şi ministeriale.

Avem nevoie să ne «descentrăm», făcând o călătorie spre Orient şi învățând la școala unui stil de viaţă spirituală şi eclezială care ne poate revigora credința. Şi avem nevoie să ne amintim că, inclusiv în trude şi întunecimi, Domnul vine ca fulgerul. Şi vrea să ne lumineze viaţa”.

 Editura Pauline

   PENTRU PROCURAREA CĂRȚII:

Librăria PAULINE online:
 

Librăria PAULINE București:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0787 756 870; 021 312 3551

Noutate editorială: Vitamine zilnice pentru suflet

vitamine serie nouaApariția acestui nou volum de VITAMINE ZILNICE PENTRU SUFLET – Pilde și povestioare la Editura Pauline este o dovadă a faptului că cererea de spiritualitate a omului modern este permanent vie și nu poate fi potolită cu surogate, precum și intuiția lui că există valori universal valabile în toate timpurile și în toate locurile, de care are nevoie mai mult decât de hrana trupească pentru a trăi o viață demnă și frumoasă în această lume.

Humberto A. Agudelo C. a realizat această culegere de Vitamine îmbinând cu înțelepciune scurte pilde și povestiri ale unor oameni care, absorbiți de lecturile, meditațiile, scrierile și cercetările lor, n-au vrut să țină pentru sine tot acest bagaj, ci au dorit să-l împărtășească, în beneficiul multora. Unii dintre ei au dorit să rămână anonimi, însă în acest „anonimat” descoperim de fapt adevăratul nume al oricărei virtuți, care transcende cu mult umanitatea noastră.

Prezentul volum, prin dinamica sa internă, pune accentul pe formarea integrală a persoanei, de la primele trei copilării până la maturitate, incluzând nu numai virtuți umane, dar și pe cele cardinale și, ca necesitate vitală și existențială, pe cele teologice ale credinței, speranței și iubirii, care oferă un răspuns la întrebarea fundamentală: de ce și pentru ce să trăim?

Această lucrare constituie o adevărată apologie a virtuților și a unei bune relații a omului cu sine însuși, cu comunitatea, cu natura și cu Dumnezeu.

                                                                                                             Editura Pauline

 PENTRU PROCURAREA CĂRȚII:

Librăria PAULINE online:
 

Librăria PAULINE București:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0787 756 870; 021 312 3551