Editura Pauline: două cărți noi

La Editura „Pauline” au apărut recent două cărți noi:
castitateCastitate fără pudoare. Ce este, cum o trăim, cum ne vindecă scrisă de pr. Giuseppe Forlai
Astăzi, castitatea creștină nu mai este considerată o valoare; cu toate acestea, ea este, alături de acceptarea morții, unul dintre puținele moduri de a rămâne persoane și de a rezista marketingului. Inspirându-se mai cu seamă din părinții monahi, pr. Giuseppe Forlai dorește să dea glas nevoii „fără pudoare” de castitate evanghelică pe care o resimte societatea noastră post-umană.
Când te gândești la castitate, ai putea fi cuprins de un sentiment de spaimă: nu e pentru mine! Nu voi reuși niciodată! Autorul cărții ne asigură că în acest domeniu nu există supereroi. Numai Dumnezeu te va face capabil de ceea ce tu nici nu îndrăznești să speri. Ioan Scărarul spunea: „Dacă-i oferi Domnului slăbiciunea firii tale, recunoscându-ți neputința, fără să-ți dai seama, vei primi darul castității”.
Vigilența asupra gândurilor, păzirea privirii, consecințele desfrâului, sexualitatea și starea sufletească, îndrumarea spirituală, castitatea și Cuvântul lui Dumnezeu, trupul ca templu al Domnului, strategia Celui Rău în privința desfrâului, rugăciunea lui Isus ca remediu al dezordinilor sexuale sunt câteva dintre temele pe care Forlai ni le propune în această carte.
Acest text se adresează unui evantai larg de cititori: adolescenților, tinerilor, logodnicilor, celor căsătoriți, văduvilor și persoanelor care au îmbrățișat sfaturile evanghelice.
Oricare ar fi situația în care te afli, castitatea nu mortifică existența. Autorul vieții nu ia nimic din ceea ce dăruiește și, dacă uneori pare că o face, e doar pentru a ne obișnui cu daruri și mai mari.

nastemSă ne naștem din nou. Un itinerar de vindecare interioară scrisă de pr. Gaetano Piccolo. 
Fiecare dintre noi, în mod inevitabil, poartă în spate o istorie rănită, însă putem să ne ridicăm din nou şi să mergem mai departe. Evanghelia ne anunţă o veste bună: viaţa poate reîncepe, putem să ne naştem din nou. Chiar dacă am experimentat drama, moartea, suferinţa, aceste evenimente nu pot avea ultimul cuvânt. Noi suntem făcuţi pentru a trăi! Ceea ce contează este să nu rămânem nemișcați și să știm că un drum nou este mereu posibil.
Autorul cărții, pr. Gaetano Piccolo, propune un parcurs foarte actual de „renaștere” în nouă pași: un itinerar spiritual pentru a relua în mâini propria viață, chiar și atunci când suntem răniți și lipsiți de speranță.
De-a lungul acestor pași, autorul ne ajută să reflectăm asupra unor întrebări fundamentale. Ne aflăm într-adevăr acolo unde am vrea să fim? Ce ne reţine să ne continuăm drumul? Cum să ieșim din situațiile noastre de moarte? Cum să ne eliberăm de rolurile în care ne simțim încătușați? Ce ne dorim cu adevărat? Cum am reacționat față de propriile răni? Ne este frică de schimbare? Cum să regăsim un nou sens pentru viața noastră?
Drumul spiritual propus de autor este o oportunitate pentru a fi vigilenți, conștienți pentru a recunoaște unde ne aflăm acum. Și, plecând de la acest moment, să decidem ce pas să facem.
Textul are un stil direct și vioi, iar pr. Gaetano însoțește cititorul cu simplitate, condimentând reflecțiile pe care le face cu episoade biblice, experiențe personale și povești.
Un drum potrivit pentru toți și pentru orice moment al vieții, dar gândit, în mod special, pentru cei care se simt neîncrezători, blocați, lipsiți de speranță sau care trăiesc o criză profundă.

 

Puteți procura aceste cărți din librăria Pauline (București) sau din alte librării catolice.
De asemenea le puteți găsi pe site-ul libraria.pauline.ro făcând clic pe titlul cărților sau pe copertă.

Noutate editorială: ÎN COMPANIA DUHULUI

in compania duhului copertaÎn nesfârșita diversitate a darurilor spirituale, unele poartă chiar... ISBN! Așa este cazul celei mai recente cărți a lui Giuseppe Forlai traduse la noi: fără exagerare, În Compania Duhului poate fi considerată un adevărat Dar de Rusalii făcut Bisericii din România prin Editura Surorilor Pauline! 

Deja un eveniment în sine, fiind primul manual despre însoțirea spirituală apărut în românește, volumul de față reușește totodată să propună această temă împotriva curentului dominant, susținând că locul însoțirii spirituale este Biserica! Într-adevăr, spre deosebire de cei care „privatizează” dimensiunea religioasă lipsind-o în cele din urmă de orice relevanță publică, însoțirea spirituală este pentru autor, slujire eclezială, și nu doar o dată, ci de trei ori: „se naște din Biserică, se desfășoară în Biserică și slujește Bisericii”.

Înțeleasă ca un instrument esențial, alături de comunitate, sacramente şi setea de Scriptură, pentru a duce la bun sfârșit „alergarea în credință” – singura „problemă serioasă pe acest pământ” – însoțirea spirituală este în fapt recunoașterea nevoii noastre de a fi călăuziți spre Viață pe drumul propriei noastre vieți. De aceea, cartea se adresează atât aceluia care-şi caută un îndrumător spiritual cât și creştinului care este chemat să ofere însoţire spirituală.

Deși îmbracă forma unui manual, structura acestui „îndrumar” de îndrumare spirituală se mlădiază pe întrebările cele mai arzătoare ale cititorilor precum: ce înseamnă îndrumarea spirituală? Cum se spune corect: „îndrumare” sau „însoțire” spirituală? Care este deosebirea dintre „îndrumare” și „spovadă”? Cine (nu) poate fi îndrumător spiritual? Și mai ales: cine (nu) are nevoie de așa ceva în viața lui? Dacă în prima parte sunt expuse fundamentele teologice ale îndrumării/însoțirii spirituale, în acea de-a doua sunt oferite detalii practice pentru derularea concretă a acestui drum spiritual. Iar aici, detaliul care se transformă fără îndoială în esența călăuzirii constă tocmai rugăciunea ghidată, cercetarea cugetului și regulile de discernământ ignațian.

De remarcat în același timp felul în care cartea se străduiește „să păstreze unitatea Duhului prin legătura păcii”: evitând extremele opuse ale abordării partinice și, respectiv, ale unui irenism facil, ea scoate cu bucurie comori spirituale atât din Scriptură cât și din Tradiție, atât din Părinții Bisericii de Răsărit cât și din Învățătorii Bisericii Apusene, atât din autorii din vechime, cât și din cei contemporani, pentru a le pune la îndemâna tuturora, „spre mai marea slavă a lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor”.

Așadar, În Compania Duhului se adresează tuturora, deși nu în același fel, ci pentru același țel: să nu rămânem singuri pe drumuri, ci să mergem însoțiți pe drumul spre Țara oamenilor liberi!

Pr. Marius Taloș SJ

Format: 13x20 cm
Anul apariţiei: 2021
Pagini: 176
Autor: Giuseppe Forlai
Preţ: 15,00 RON

PENTRU PROCURAREA CĂRȚII:

Librăria PAULINE online:
 

Librăria PAULINE București:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0787 756 870; 021 312 3551

Editura Pauline: propuneri de cărți

Editura noastră vă propune diverse cărți care să vă ajute să treceți mai ușor peste dificultățile cu care vă puteți confrunta în această perioadă.
COMBATEREA GÂNDURILOR NEGATIVE
„Nu mă simt bine, am gânduri negre, sunt deprimat, nu mai am chef de nimic...” Fie că este vorba despre scurte momente de descurajare sau despre o depresie profundă, cu toții trecem prin stări de spirit de acest fel. Combaterea gândurilor rele, „anxioase”, păzirea inimii, gândurile din zori şi din timpul nopţii, complacerea în gânduri, alungarea gândurilor rele prin rugăciunea lui Isus, meditarea Cuvântului lui Dumnezeu, rugăciunea Rozariului, acestea sunt câteva din temele pe care Joël Pralong le propune cititorilor.
CUM SĂ-ŢI ÎNVINGI TEAMA ŞI SĂ ÎNDRĂZNEŞTI SĂ SPERI
De unde vin temerile care ne paralizează? Trebuie să ne despuiem de fricile noastre pentru a înţelege care este teama fundamentală care le susţine pe celelalte. În general, este teama de moarte care înseamnă: eşec, respingere, abandon, neant. Autorul propune un drum de credință realist și spiritual pentru a ne învinge temerile care ne paralizează și ne deprimă.
CONTROLUL CEREBRAL ŞI EMOŢIONAL. Manual practic de fericire şi sănătate
Cartea, accesibilă tuturor, are un conţinut practic care facilitează dobândirea puterii de stăpânire a gândirii şi emoţilor. Dintre temele abordate amintim: controlul emoţiilor, a şti să te odihneşti, să folosim voinţa, stăpânirea afectivităţii, depăşirea sentimentului de teamă, învingerea tristeţii, a şti să fii fericit, a alege un ideal, sexul integrat în persoana umană şi în iubire.
DEPĂŞIND DEPRESIA. O abordare creştină
Această carte, scrisă chiar de o femeie care a trecut prin experienţa depresiei, este un tovarăş de drum pentru cei care se luptă cu perioadele întunecate ale vieţii lor. În ea veţi găsi o înţelegere profundă a trăirilor ce însoţesc depresia; relatări încurajatoare despre persoane care au trăit cu depresia; îndrumări pentru auto-ajutorare din perspectivă psihologică, medicală şi spirituală; sfaturi pentru prietenii şi familia celor deprimaţi; sugestii de rugăciune în momentele dificile.
CUM SĂ TRECEM PRIN SUFERINŢĂ. Şi să devenim mai puternici
Multe persoane se întreabă: Cum putem să înfruntăm suferinţa? Este posibil să o învingem? Este posibil să ne vindecăm? De ce Dumnezeu permite aşa ceva? Valerio Albisetti încearcă să răspundă la aceste întrebări prin metoda sa psihospirituală. Autorul doreşte să-i înveţe pe cititori să se mişte prin suferinţă, să înţeleagă cum ea, dacă este bine canalizată, îi poate transforma; suferinţa nu va mai fi ceva de care să fugă, ci un spaţiu ce trebuie traversat pentru a intra într-o relaţie mai intimă cu Dumnezeu.
 
Puteți găsi aceste cărți cu o prezentare mai amplă făcând clic pe titlurile cărților sau pe site-ul libraria.pauline.ro

NOUTATE EDITORIALĂ: SFÂNTA GEMMA GALGANI

gemma galganiLa editura Pauline a apărut cartea „Sfânta Gemma Galgani – Mistica Pătimirii lui Isus”, scrisă de preotul pasionist Tito Paolo Zecca, un studios al acestei sfinte şi al experienţelor sale mistice.

Gemma (1878-1903) s-a născut la Lucca – Italia. Este o tânără adânc încercată în trup și suflet. Ajunge să fie marginalizată din punct de vedere social din cauza falimentului economic al familiei odinioară înstărite şi este lipsită de afecțiunea rudelor celor mai apropiate în urma unui șir impresionant de decese în familie. Ea însăşi va suporta boli dureroase ce o vor ţine la pat un timp îndelungat.

 Din copilărie se simte chemată să se consacre Domnului. Din păcate, această dorință nu va deveni niciodată realitate. Gemma va rămâne laică consacrată cu voturi private, dar fără nicio legătură juridică cu o formă de viață religioasă recunoscută canonic.
 Isus, în viața ei scurtă, a binecuvântat-o cu experiențe mistice unice și impresionante, până când a devenit o icoană vie a pătimirilor lui. Gemma nu este sfântă deoarece a primit stigmatele; ci a avut stigmatele deoarece era foarte înaintată pe calea sfințeniei.

 Tânăra a fost ajutată de îndrumătorii ei spirituali ca să se integreze cât mai ferm în marea misiune a Bisericii: salvarea sufletelor și mântuirea „bieților păcătoși”. Isus, Fecioara Maria, îngerul păzitor, sf. Gabriel al Maicii Îndurerate, sfânta Margareta Maria îi cereau Gemmei să se sacrifice pentru frații pierduți și aflați departe de har. Isus i-a spus de nenumărate ori: „Trebuie să trăiești numai pentru păcătoși!” Consacrată Iubirii răstignite, Gemma, în calitate de mireasă fidelă, a împărtășit întru totul misiunea de mântuire a Mirelui ei răstignit. Isus însuși i-a trasat drumul pe care avea să-l parcurgă, el fiind adevăratul maestru spiritual al tinerei mistice.

 Gemma moare în 1903, la vârsta de 25 de ani. La 14 mai 1933, Papa Pius al XI-lea o declară fericită, iar la 2 mai 1940 este declarată sfântă de papa Pius al XII-lea care o numea „steaua pontificatului său”. Paul al VI-lea va spune că Gemma a fost „fiica patimilor și a învierii, fiica preaiubită a Bisericii pe care a iubit-o cu atâta ardoare”.

Cartea apare în colecţia „Maeştrii spiritului”, și poate fi procurată de la Librăria PAULINE  precum şi de la alte librării catolice din ţară la prețul de 22.00 lei.

sr. Paula Burcă FSP

PENTRU PROCURAREA CĂRȚII:

Librăria PAULINE online:
 

Librăria PAULINE București:
0787 756 870; 021 312 3551