Editura Pauline: propuneri de cărți

Editura noastră vă propune diverse cărți care să vă ajute să treceți mai ușor peste dificultățile cu care vă puteți confrunta în această perioadă.
COMBATEREA GÂNDURILOR NEGATIVE
„Nu mă simt bine, am gânduri negre, sunt deprimat, nu mai am chef de nimic...” Fie că este vorba despre scurte momente de descurajare sau despre o depresie profundă, cu toții trecem prin stări de spirit de acest fel. Combaterea gândurilor rele, „anxioase”, păzirea inimii, gândurile din zori şi din timpul nopţii, complacerea în gânduri, alungarea gândurilor rele prin rugăciunea lui Isus, meditarea Cuvântului lui Dumnezeu, rugăciunea Rozariului, acestea sunt câteva din temele pe care Joël Pralong le propune cititorilor.
CUM SĂ-ŢI ÎNVINGI TEAMA ŞI SĂ ÎNDRĂZNEŞTI SĂ SPERI
De unde vin temerile care ne paralizează? Trebuie să ne despuiem de fricile noastre pentru a înţelege care este teama fundamentală care le susţine pe celelalte. În general, este teama de moarte care înseamnă: eşec, respingere, abandon, neant. Autorul propune un drum de credință realist și spiritual pentru a ne învinge temerile care ne paralizează și ne deprimă.
CONTROLUL CEREBRAL ŞI EMOŢIONAL. Manual practic de fericire şi sănătate
Cartea, accesibilă tuturor, are un conţinut practic care facilitează dobândirea puterii de stăpânire a gândirii şi emoţilor. Dintre temele abordate amintim: controlul emoţiilor, a şti să te odihneşti, să folosim voinţa, stăpânirea afectivităţii, depăşirea sentimentului de teamă, învingerea tristeţii, a şti să fii fericit, a alege un ideal, sexul integrat în persoana umană şi în iubire.
DEPĂŞIND DEPRESIA. O abordare creştină
Această carte, scrisă chiar de o femeie care a trecut prin experienţa depresiei, este un tovarăş de drum pentru cei care se luptă cu perioadele întunecate ale vieţii lor. În ea veţi găsi o înţelegere profundă a trăirilor ce însoţesc depresia; relatări încurajatoare despre persoane care au trăit cu depresia; îndrumări pentru auto-ajutorare din perspectivă psihologică, medicală şi spirituală; sfaturi pentru prietenii şi familia celor deprimaţi; sugestii de rugăciune în momentele dificile.
CUM SĂ TRECEM PRIN SUFERINŢĂ. Şi să devenim mai puternici
Multe persoane se întreabă: Cum putem să înfruntăm suferinţa? Este posibil să o învingem? Este posibil să ne vindecăm? De ce Dumnezeu permite aşa ceva? Valerio Albisetti încearcă să răspundă la aceste întrebări prin metoda sa psihospirituală. Autorul doreşte să-i înveţe pe cititori să se mişte prin suferinţă, să înţeleagă cum ea, dacă este bine canalizată, îi poate transforma; suferinţa nu va mai fi ceva de care să fugă, ci un spaţiu ce trebuie traversat pentru a intra într-o relaţie mai intimă cu Dumnezeu.
 
Puteți găsi aceste cărți cu o prezentare mai amplă făcând clic pe titlurile cărților sau pe site-ul libraria.pauline.ro

NOUTATE EDITORIALĂ: SFÂNTA GEMMA GALGANI

gemma galganiLa editura Pauline a apărut cartea „Sfânta Gemma Galgani – Mistica Pătimirii lui Isus”, scrisă de preotul pasionist Tito Paolo Zecca, un studios al acestei sfinte şi al experienţelor sale mistice.

Gemma (1878-1903) s-a născut la Lucca – Italia. Este o tânără adânc încercată în trup și suflet. Ajunge să fie marginalizată din punct de vedere social din cauza falimentului economic al familiei odinioară înstărite şi este lipsită de afecțiunea rudelor celor mai apropiate în urma unui șir impresionant de decese în familie. Ea însăşi va suporta boli dureroase ce o vor ţine la pat un timp îndelungat.

 Din copilărie se simte chemată să se consacre Domnului. Din păcate, această dorință nu va deveni niciodată realitate. Gemma va rămâne laică consacrată cu voturi private, dar fără nicio legătură juridică cu o formă de viață religioasă recunoscută canonic.
 Isus, în viața ei scurtă, a binecuvântat-o cu experiențe mistice unice și impresionante, până când a devenit o icoană vie a pătimirilor lui. Gemma nu este sfântă deoarece a primit stigmatele; ci a avut stigmatele deoarece era foarte înaintată pe calea sfințeniei.

 Tânăra a fost ajutată de îndrumătorii ei spirituali ca să se integreze cât mai ferm în marea misiune a Bisericii: salvarea sufletelor și mântuirea „bieților păcătoși”. Isus, Fecioara Maria, îngerul păzitor, sf. Gabriel al Maicii Îndurerate, sfânta Margareta Maria îi cereau Gemmei să se sacrifice pentru frații pierduți și aflați departe de har. Isus i-a spus de nenumărate ori: „Trebuie să trăiești numai pentru păcătoși!” Consacrată Iubirii răstignite, Gemma, în calitate de mireasă fidelă, a împărtășit întru totul misiunea de mântuire a Mirelui ei răstignit. Isus însuși i-a trasat drumul pe care avea să-l parcurgă, el fiind adevăratul maestru spiritual al tinerei mistice.

 Gemma moare în 1903, la vârsta de 25 de ani. La 14 mai 1933, Papa Pius al XI-lea o declară fericită, iar la 2 mai 1940 este declarată sfântă de papa Pius al XII-lea care o numea „steaua pontificatului său”. Paul al VI-lea va spune că Gemma a fost „fiica patimilor și a învierii, fiica preaiubită a Bisericii pe care a iubit-o cu atâta ardoare”.

Cartea apare în colecţia „Maeştrii spiritului”, și poate fi procurată de la Librăria PAULINE  precum şi de la alte librării catolice din ţară la prețul de 22.00 lei.

sr. Paula Burcă FSP

PENTRU PROCURAREA CĂRȚII:

Librăria PAULINE online:
 

Librăria PAULINE București:
0787 756 870; 021 312 3551

Noutate editorială: SĂ NE ÎMBRĂCĂM ÎN LUMINĂ

 

coperta luminaLa editura Pauline a apărut cartea „Să ne îmbrăcăm în lumină” scrisă de părintele Giuseppe Forlai. Autorul ne propune un itinerar spiritual pentru a ne trezi credinţa pornind de la experienţa şi de la înţelepciunea monastică. Cartea face parte din colecţia „Cuvinte de viaţă”, are 167 de pagini şi poate fi procurată la preţul de 18 lei.

 

Cum să ne trezim din amorţeala în care este adesea cufundată viaţa noastră spirituală? Cum să ne expunem luminii harului pentru a ieși din acea credință „somnoroasă”, incapabilă să confere sens trăirilor, faptelor, mișcărilor noastre lăuntrice și exterioare? Răspunsul trebuie căutat poate în incapacitatea noastră de a-i dărui Soarelui divin inima noastră în întregime, adică tot ceea ce suntem, întreg trupul nostru, toată „carnea” noastră și nu doar mintea, gândurile noastre. Despre aceasta dă mărturie înțelepciunea monastică, ce „dintotdeauna îl gustă pe Dumnezeu cu trupul pentru că măsoară timpul cu sunetul clopotului și orânduiește spațiul în jurul claustrului”.

Referindu-se la învățăturile și la experiența părinților monastici, Giuseppe Forlai propune în această carte un itinerariu pentru a găsi în inimile noastre propriul claustru și propriul clopot.

Urmând îndemnul sf. Ioan Paul al II-lea, „ut unum sint”, ca cei doi să fie una, Giuseppe Forlai, prin scrierea sa, intră în spiritualitatea Orientală, introducându-ne într-un spaţiu care din punct de vedere spiritual şi cultural ne este familiar. Prin citarea a numeroşi părinţi monastici, dintre care unii şi români, cartea ne ajută să facem un pas înainte către unitatea cu Biserica Orientală. 

Definiţia pe care autorul a dat-o vieţii spirituale „Cristos trăieşte în noi prin Duhul Sfânt” ne conduce în inima spiritualităţii sf. Paul pe care fiecare creştin este chemat s-o trăiască. Forlai îi îndeamnă pe cititori să aibă curajul de a bate la porţile Scripturilor, să le citească, să le mediteze, să se lase transformaţi de acestea până vor putea spune asemenea Apostolului: „Nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine” (Gal 2,20).

Aşadar cu ajutorul scrierilor părinţilor monastici şi a textelor biblice cititorul este ajutat să refuze să facă parte din rândurile atâtor „muritori invitaţi – fără s-o dorească – la carnavalul unei lumi trecătoare” pentru a parcurge un itinerariu de conformare a vieţii la Cristos. Pacea, vindecarea de iluzii, experimentarea milostivirii lui Dumnezeu, adevărata căinţă, rugăciunea, lectura Scripturii, depăşirea încercărilor, libertatea, sunt câteva dintre temele prin care creştinul este călăuzit pentru a se îmbrăca în Lumina divină.

Cartea are trei părţi, a câte şase capitole fiecare, ce sunt autonome şi complete; astfel acestea pot fi citite pe sărite, în funcţie de exigenţele vieţii spirituale ale cititorului. Textul este completat de două apendice: Mica regulă de viaţă extrasă din discursul ascetic al sf. Vasile cel Mare, iar cel de-al doilea despre cum să ne rugăm cu Biblia şi despre examenul de conştiinţă.

sr. Paula Burcă FSP

Pentru procurarea cărții:

Fiicele Sfântului Paului: 25 de ani de slujire în România

În perioada 19 - 21 octombrie, Fiicele Sfântului Paul (surorile Pauline) au sărbătorit 25 de ani de prezență și de slujire în România prin trei evenimente deosebite: lansare de carte, Lectio Divina și Liturghie de mulțumire!

aniversar25ani 33Vineri, 19 octombrie a avut loc la Librăria Pauline lansarea cărții „Să ne îmbrăcăm în luminăViața în Duh, o introducere practică” scrisă de pr. Giuseppe Forlai. Invitații, prof. dr. Mihaela Voicu și pr. Marius Taloș SJ, au subliniat faptul că această carte este o expresie a vocației surorilor Pauline care își desfășoară misiunea de evanghelizare într-o țară majoritar ortodoxă. Urmând îndemnul Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, ut unum sint, ca cei doi să fie una, Giuseppe Forlai, prin scrierea sa, intră în spiritualitatea răsăriteană, introducându-ne într-un spațiu care din punct de vedere spiritual și cultural ne este familiar. Definiția pe care autorul a dat-o vieții spirituale „Cristos trăiește în noi prin Duhul Sfânt” ne conduce în inima spiritualității pauline. Giuseppe Forlai îi îndeamnă pe cititori să aibă curajul de a bate la porțile Scripturilor, să le citească, să le mediteze, și să se lase transformați de acestea până vor putea spune asemenea  sfântului Paul: „Nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine” (Gal 2,20).

aniversar25ani 933Acest verset a fost în centrul atenției sâmbătă, 20 octombrie, când Fiicele Sfântului Paul au organizat în comunitatea lor un moment de Lectio Divina condus de sr. Francesca Pratillo (FSP) care a slujit timp de 10 ani în România. Aceasta i-a ajutat pe participanți să aprofundeze Scrisoarea către Galateni și în mod special Gal 2,20: „Nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine”, verset care l-a cucerit pe Fericitul Giacomo Alberione până la punctul de orienta drumul său vocațional și misiunea întregii Familiii Pauline. Pr. Alberione a înțeles că nu doar membrii Familiei Pauline, ci toți botezații sunt chemați să îi permită lui Cristos să locuiască în persoana lor prin acțiunea Duhului Sfânt.

Duminică, 21 octombrie, a avut loc Sfânta Liturghie de mulțumire la biserica Preasfânta Inimă a lui Isus (Sacré Cœur) celebrată de pr. paroh Eduard Giurgi, la care au participat alături de credincioșii parohiei și ceilalți membrii ai Familiei Pauline prezenți în România, colaboratori, prieteni, persoane consacrate. Părintele paroh a readus în centrul atenției importanța ca Surorile Pauline să continue să ducă lumina Evangheliei în mijlocul poporului român prin intermediul scrierilor pe care le propun în librăria lor, în parohii sau prin diverse alte forme de apostolat. De asemenea a împărtășit credincioșilor prezenți îndemnul sr. Tecla Merlo, prima superioară generală a Fiicelor Sfântului Paul: „Să lăsăm sufletul nostru să fie cucerit de harul lui Dumnezeu: astfel vom ajunge să gândim, să vorbim, să iubim ca Isus și atunci nu mai trăim noi, ci Isus trăiește în noi”.

La toate aceste evenimente a fost prezentă și consiliera generală, sr. Karen Anderson, care a reprezentat-o pe sr. Anna Maria Parenzan, superioara generală a Fiicelor Sfântului Paul. Aceasta a mulțumit tuturor persoanelor care au fost alături de Surorile Pauline în cei 25 de ani de misiune în România, în mod special episcopilor, parohului, preoților, persoanelor consacrate și colaboratorilor și a promis că se va ruga pentru ca lumina Evangheliei să continue să strălucească și să fie tot mai vie și mai rodnică.
 
******************

Congregația Fiicele Sfântului Paul este o congregaţie misionară, prezentă în 51 de ţări, care își propune să vestească Evanghelia folosind toate mijloacele de comunicare socială.
Fondatorul este fericitul Giacomo Alberione, pe care Dumnezeu l-a chemat la o misiune nouă în Biserică: vestirea Evangheliei tuturor oamenilor folosind publicaţiile şi toate mijloacele de comunicare socială pe care progresul uman le va inventa de-a lungul timpului. El a fondat Congregaţia Fiicele Sfântului Paul în 1915, contând pe colaborarea plină de credinţă a tinerei de 21 de ani, Teresa Merlo, mai târziu sora Tecla, care va deveni superioara congregaţiei.

Pe data de 29 noiembrie 1993 au sosit la București primele trei surori italience care și-au început misiunea, după cum spunea fondatorul lor, Fericitul Giacomo Alberione, „de la iesle”, dar înarmate cu o credință puternică și cu dorința de a semăna Cuvântul lui Dumnezeu. De la acele începuturi umile și până în prezent Domnul le-a însoțit cu Providența sa: în decursul celor 25 de ani, surorile au deschis Librăria și Editura Pauline din București; au vizitat diverse parohii romano-catolice și greco-catolice unde au răspândit Evanghelia și numeroase alte cărți care comunică valorile Evangheliei; au făcut animații vocaționale, biblice și de educație media, iar de mai mulți ani au oferit în comunitate un itinerar spiritual pentru laici. De asemenea au avut darul surorilor pauline românce, iar Familia Paulină, din care fac parte, și-a mărit prezența în această țară cu alte două ramuri: Institutul Maria Santissima Annunziata (laice consacrate) și Asociația Cooperatorii Paulini (laici colaboratori în vestirea Evangheliei).

Celebrarea a 25 de ani de prezență a Fiicelor sfântului Paul în România a fost un prilej deosebit pentru a împărtăși cu credincioșii bucuria și recunoștința pentru harurile pe care Domnul le-a revărsat asupra comunității în toți acești ani și pentru binele făcut prin apostolatul de evanghelizare cu mijloacele de comunicare socială.
Sr.Paula Burcă FSP

Prezentarea audio de la ansarea cărții „Să ne îmbrăcăm în luminăViața în Duh, o introducere practică”:
Prezentare dna prof. dr. Mihaela Voicu                            Prezentare pr. Marius Taloș SJ