Cine suntem
Suntem Fiicele Sfântului Paul (surorile Pauline), o congregaţie misionară prezentă în 51 de ţări, care are în Biserică misiunea de a vesti Evanghelia, pe Isus Cristos, utilizând toate mijloacele de comunicare socială. Răspunzând chemării lui Dumnezeu şi fiind animate de spiritul Evangheliei, trăim în comunitate, într-un ambient simplu şi familial, reunite de aceeaşi credinţă, vocaţie şi idealuri: să trăim în Isus Cristos Calea, Adevărul şi Viaţa şi să-l comunicăm lumii. Primim lumină şi tărie pentru apostolatul nostru din cuvântul lui Dumnezeu, din Sfânta Euharistie şi din comuniunea fraternă.
Fondatorul nostru, fericitul Giacomo Alberione, a intuit că femeia consacrată lui Dumnezeu poate deveni un apostol al Evangheliei. El a fondat congregaţia Fiicele Sfântului Paul, contând pe colaborarea plină de credinţă a tinerei de 21 de ani, Teresa Merlo, mai târziu sora Tecla, care va deveni superioara congregaţiei. Ne-am născut la Alba, un mic oraş din nordul Italiei, la data de 15 iunie 1915. Părintele Alberione a pregătit-o pe Teresa şi pe alte tinere adunate în jurul ei pentru a lucra în apostolatul publicaţiilor. Primii paşi au fost umili. Am început prin a tipări şi a distribui Biblii şi catehisme în Italia, într-o perioadă în care Biblia nu era cunoscută, iar credincioşii nu erau încurajaţi să o citească şi să o studieze. Aspectul editorial al misiunii noastre s-a dezvoltat repede. Conţinutul cărţilor şi al revistelor are ca scop promovarea creşterii persoanei din punct de vedere uman şi spiritual. Cu trecerea anilor, Paulinele şi-au lărgit câmpul de apostolat, folosindu-se de noile canale de comunicare: radioul, televiziunea, cinematograful.
Din 1931, surorile au început să meargă ca misionare în afara Italiei, în ţări din Europa dar şi din alte continente, dorind, după exemplul sfântului apostol Paul, să vestească Evanghelia în orice parte a pământului. Părintele Alberione a voit să creeze, pentru Fiicele Sfântului Paul, orizonturi universale, deschidere către toate popoarele, cutezanţă pentru a lua iniţiative în situaţii tot mai noi, proprii comunicării. El spunea: „Graniţele voastre sunt graniţele lumii”.