Crăciunul Domnului

O femeie, un copil, un semn în istorie…

Tu ai mărit bucuria poporului tău şi ai sporit veselia lui...
Un prunc ni s-a dat nouă (Is 9,2.5)

Istoria noastră este una a abandonului şi a distrugerii? Există cu adevărat speranţă pentru speranţele noastre, un orizont istoric, concret pentru visele noastre de dreptate şi de pace? Sau trăim între iluzii şi resemnare, între tenebre şi miraje?

Discipolii şi discipolele lui Isus din Nazaret nu pot să tacă şi nici să se odihnească, iar în noapte strigă cu bucurie: un semn a fost pus în istorie, o lumină pentru cine merge în întuneric; un nume nou este dat bărbaţilor şi femeilor: fraţi şi surori unii pentru alţii, cu toţii fii ai lui Dumnezeu.

Discipolii şi discipolele lui Isus din Nazaret nu pot să tacă şi nici să se odihnească, iar în noapte strigă cu bucurie: o femeie ne-a deschis strada, un copil s-a născut pentru noi, ne-a fost dat un fiu! Nu vă daţi seama? S-a născut printre cei săraci şi marginalizaţi, fiu a generaţii şi generaţii de oameni, mici şi excluşi ca şi el şi, totuşi, este fiul lui Dumnezeu, este Dumnezeu cu noi.

Un mic semn aţi spune voi? Priviţi mai bine, ascultaţi, apropiaţi-vă de el! Acesta întăreşte dreptatea, merge desculţ pe străzile lumii ducând pacea şi dăruirea faţă de ceilalţi, respectul pentru creaţie şi împărtăşirea între popoare, dă de mâncare celor flămânzi şi-i mângâie pe cei trişti, îi îngrijeşte pe cei bolnavi şi-i însoţeşte cu pasiune pe copiii şi tinerii care cresc.
Nu vă daţi seama? Acesta deja s-a născut şi creşte în mijlocul vostru...

Pr. Luca Pandolfi

RUGĂCIUNE

Doamne, deschide-ne ochii la bucurie,
dă-ne harul de a cânta un cântec nou,
de a vorbi cuvinte noi, de face gesturi noi,
de a experimenta sentimente noi.

Doamne, fă să răsune cu bucurie
toate instrumentele pe care le-ai pus în mâinile noastre,
timpul şi creativitatea noastră,
inima şi slăbiciunile noastre,
ideile şi visele noastre.

Doamne, fă-ne să ne bucurăm cu marea şi pământul,
cu apa şi cu cerul, cu plantele şi cu animalele,
cu fraţii şi surorile, cu popoarele şi culturile...
Deoarece, Doamne, noi te-am chemat, iar tu ai răspuns.

 Descarcă (3,86Mb)