Sfintele Paști

ÎNVIEREA DOMNULUI!

Din Evanghelia după sf. Ioan 20,1.11-127paste20a
În prima zi a săptămânii, dis-de-dimineaţă, pe când mai era încă întuneric, Maria Magdalena a venit la mormânt şi a văzut că piatra fusese luată de la mormânt. Iar Maria stătea lângă mormânt, afară, şi plângea. În timp ce plângea, s-a aplecat spre mormânt şi a văzut doi îngeri în haine albe care stăteau în locul unde zăcuse trupul lui Isus, unul la cap şi altul, la picioare.

Magdalena este primul martor al evenimentului cel mai impresionant din istorie. Al unicului eveniment necesar. Cu inima strânsă, cu inima plină de nostalgie și iubire, cu ochii ce nu mai aveau lacrimi, încă închisă în întunericul doliului, vede o piatră ce nu mai este unde trebuia să fie.
Cu o piatră ce nu mai este la locul său, începe lanțul de evenimente ce, din acest moment, marchează răsăritul ce a schimbat istoria și care, încă, schimbă orice om care primește vestea: este viu!
Cel care a fost răstignit pentru păcatele noastre este viu, a învins moartea. Acum strada este deschisă, totul, de acum înainte, este posibil.
7paste20b
A ÎNVIAT!
Isuse, te ești Domnul!
Isuse, tu ești învingătorul!
Isuse, tu ești cel viu!
Întors viu din morți,
ție ți se cuvine orice glorie
și binecuvântare
din partea tuturor oamenilor,
în veșnicie. Amin.

Din cartea „Il Vangelo si fa strada”, de Roberta Vinerba, Paoline 2019
pauline.ro