Duminica Floriilor

6postmare20a

Osana! Fiul lui David!

Din Evanghelia după sf. Matei 21,6-11
Discipolii s-au dus şi au făcut după cum le-a poruncit Isus. Au adus măgăriţa şi mânzul, au pus hainele pe ei, iar el s-a aşezat deasupra. Atunci, mulţimea numeroasă şi-a întins hainele pe drum; alţii tăiau ramuri din copaci şi le aşterneau pe drum.
Mulţimile care mergeau înaintea lui şi cele care îl urmau strigau: „Osana! Fiul lui Davíd! Binecuvântat cel ce vine în numele Domnului! Osana în înaltul cerurilor!”. Când a intrat el în Ierusalím, toată cetatea s-a tulburat şi spunea: „Cine este acesta?”. Iar mulţimile spuneau: „Acesta este profetul Isus din Nazaretul Galileii”.
Așezat deasupra unei măgărițe, animal umil, pentru a nu se număra printre comandanții triumfători care, încălecați pe caii lor, luau în stăpânire orașul, Isus își face intrarea în orașul care îi ucide pe profeți.
Astăzi, în locul hainelor, noi întindem în fața lui Isus viața noastră ca să intre în noul Ierusalim și toată ființa noastră să-l proclame rege. Agităm în mod spiritual ramurile de palmier în fața lui Isus care, la fiecare euharistie, se întoarce în Ierusalimul său pentru a domni și mântui.
6postmare20b
VINO, REGELE REGILOR
Vino, Doamne Isuse.
Vino în istoria mea.
Vino în timpul meu.
Vino în dorințele mele.
Vino în eșecurile mele.
Vino în proiectele mele.
Vino în temerile mele.
Vino și locuiește în mine
deoarece tu ești regele.
Amin.

 Din cartea „Il Vangelo si fa strada”, de Roberta Vinerba, Paoline 2019
pauline.ro