OMUL ŞI PREOTUL

Fericitul Giacomo Alberione este una dintre marile figuri de maeştri de spiritualitate şi de viaţă creştină din panorama italiană a ultimelor două secole care trebuie redescoperit pentru că are multe de spus; poate că are de spus tot. El a elaborat un itinerar precis de viaţă spirituală ce poate fi foarte folositor nu doar persoanelor consacrate sau preoţilor, ci tuturor laicilor.

Viaţa şi misiunea pr. Giacomo Alberione

Pr. Alberione este un preot din dieceza de Alba, Italia. Se naşte la San Lorenzo di Fossano, un mic sat din Cuneo, pe data de 4 aprilie 1884. La 29 iunie 1907 este sfinţit preot la Alba. După această dată, va începe să se dedice fondării marii sale opere, FAMILIA PAULINĂ: o serie de institute pentru toate stările de viaţă care au misiunea de a-l da lumii pe Isus Învăţătorul, Adevărul, Calea şi Viaţa. Adică de a vesti Evanghelia în mod integral, o Evanghelie care converteşte, care dă viaţă minţii, inimii şi dorinţelor. Aşadar Cristos total care atinge toate dimensiunile persoanei.

Vestirea Evangheliei se realizează cu toate mijloacele, spune pr. Alberione, mai ales cu mijloacele cele mai rapide; aşadar cu instrumentele de comunicare socială. Astfel el devine un precursor al folosirii mijloacelor de comunicare pentru a predica Evanghelia.  

Descarcă (209 kB)
Dacă vrei să asculţi
în limba italiană