Colaboratori paulini


COLABORATORI PENTRU EVANGHELIE

Când tânărul Giacomo Alberione căută, în rugăciune, să înţeleagă strada pe care s-o urmeze pentru misiunea pe care Dumnezeu i-o încredinţase, gândul său s-a îndreptat către apostolii noului secol, către persoanele care ar fi putut colabora cu el pentru a duce mai departe un proiect îndrăzneţ: vestirea Evangheliei cu mijloacele de comunicare socială. În acel moment, el visa o mulţime de persoane: preoţi, persoane consacrate şi laici, generoşi şi uniţi cu idealul şi spiritul apostolului Paul, cu toţii responsabili de realizarea a ceea ce Dumnezeu i-a cerut prin cuvintele: „Veniţi la mine toţi” (Mt 11,28).

În Familia Paulină, laicii sunt o parte din acea mulţime de apostoli pe care fericitul Alberione i-a visat, persoane care, rămânând în mediul lor de viaţă şi de muncă şi în starea lor de viaţă seculară, slujesc Evanghelia şi Biserica trăind carisma paulină.

Există diverse grade de a trăi laicatul paulin şi de a participa la carisma paulină:

Asociaţia Cooperatorii Paulini, fondată pe data de 29 iunie 1917 la Alba (Piemonte), Italia; este formată din bărbaţi şi femei – adulţi şi tineri, persoane celibatare şi căsătorite – care au îmbrăţişat carisma paulină şi o trăiesc în lume, rămânând în propria stare de viaţă, dar care sunt uniţi de Familia Paulină cu care împărtăşesc spiritul şi misiunea.

Colaboratorii diverşi: sunt persoane (voluntari, binefăcători, prieteni, simpatizanţi), grupuri, organizaţii care împărtăşesc cu Familia Paulină valorile spiritualităţii şi ale apostolatului, şi acţionează în favoarea misiunii pauline, oferindu-şi ajutorul în diverse forme, în măsura posibilităţilor lor.

Sub umbrela colaboratorilor intră şi colaboratorii plătiţi. Aceştia sunt persoanele care colaborează cu noi în diversele sectoare (de exemplu în librărie, redacţie, administraţie) şi în variate momente ale apostolatului, fiind plătiţi pentru serviciile pe care le fac. Prezenţa lor ne ajută să dezvoltăm şi să îmbunătăţim activitatea de evanghelizare.