Miracolul pentru beatificarea pr. Giacomo Alberione

Giacomo Alberione s-a născut la data de 4 aprilie 1884, la San Lorenzo di Fossano (Italia), într-o familie de ţărani. După ce a fost hirotonit preot în 1907, s-a dedicat cu fervoare slujirii pastorale şi formării seminariştilor din Seminarul minor şi major din Alba; apoi, începând din 1914 şi până la sfârşitul vieţii s-a consacrat evanghelizării lumii prin apostolatul mijloacelor de comunicare socială. Pentru venirea lui Cristos Învăţătorul Calea, Adevărul şi Viaţa în inimile oamenilor, în societate şi în lume, a desfăşurat o intensă activitate preoţească şi a fondat „minunata Familie Paulină” alcătuită din 10 ramuri.

Giacomo Alberione a rămas pe pământ 87 de ani. Odată împlinită opera pe care Tatăl ceresc i-a încredinţat-o, pe 26 noiembrie 1971, la orele 1825 a lăsat pământul pentru a-şi ocupa locul în Casa Domnului.

Fondatorul Familiei Pauline în cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea cu ocazia beatificării

Papa l-a proclamat fericit pe pr. Giacomo Alberione şi i-a fixat sărbătoarea la data de 26 noiembrie. La acea dată, fondatorul Familiei Pauline a trecut la Domnul. Pentru sfinţi şi fericiţi, ziua morţii este considerată dies natalis, ziua naşterii pentru Paradis. Beatificarea pr. Alberione a avut loc duminică, 27 aprilie 2003, în Piaţa Sfântul Petru ce era plină de mii de credincioşi. Împreună cu Alberione au mai fost proclamate fericite alte 5 persoane consacrate de naţionalitate italiană.

Înainte de sosirea Papei în Piaţa Sfântul Petru, credincioşii s-au rugat, au cântat şi au ascultat câteva fragmente din spiritualitatea noilor fericiţi. Despre Giacomo Alberione au fost citite fragmente din scrierile şi discursurile sale.