Lansare de carte la Librăria Pauline

Miercuri, 29 martie 2017, la Librăria Pauline din București a avut loc lansarea cărții: SFINTELE EVANGHELII ȘI FAPTELE APOSTOLILOR.
Despre particularitatea și utilitatea acestei cărți au vorbit două persoane de referință în câmpul biblic și educațional: pr. Tarciziu Șerban, profesor de Științe Biblice la Facultatea de Teologie romano-catolică a Universității București, și sr. Rodica Miron, director la Colegiul romano-catolic „Sf. Iosif” din București. Invitat special a fost ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București. 

Cartea SFINTELE EVANGHELII ȘI FAPTELE APOSTOLILOR este un vis al comunității noastre, care după mult timp, devine realitate. Ce aduce nou această carte?

Pr. Tarciziu Șerban, care a lucrat la corectarea și adaptarea traducerii notelor și rubricilor care însoțesc textul biblic, ne-a vorbit tocmai despre locul acestei cărți în contextul altor ediții ale textului biblic apărute în ultimii ani în ambientul catolic din România. A prezentat, de asemenea, structura cărții, subliniind modul original în care s-au născut notele și rubricile într-o comunitate religioasă, în rugăciune, studiu, lectio divina în grup, toate acestea însoțite de oferta suferinței surorilor în vârstă și bolnave.

Sr. Rodica Miron, din perpectiva educatorului, a scos în evidență cum încadrarea textului biblic și a rubricilor în paginile cărții facilitează citirea continuă a textului biblic și aprofundarea acestuia, și a oferit câteva sugestii cu privire la modul în care aceasta poate fi valorizată cu mult rod sufletesc în familie, în cadrul parohial, în școală.

Ambii invitați ne-au amintit de lipsa textului biblic în anii grei ai comunismului și de setea experimentată după Cuvântul lui Dumnezeu, și ne-au îndemnat cu căldură și entuziasm ca, din abundența de care ne bucurăm astăzi, să luăm în mâini Sfânta Scriptură, pentru ca să citim, să aprofundăm textul biblic și să ne rugăm cu acest Cuvânt dătător de viață.

În ultima parte a acestui eveniment, arhiepiscopul nostru IPS Ioan Robu ne-a adresat câteva cuvinte de învățătură și ne-a dat binecuvântarea sa.

Sr. Ana Maria Bulai,
Fiicele Sfântului Paul


Redăm mai jos prezentările invitaților noștri care chiar merită ascultate!
Prezentarea părintelui Tarciziu Șerban    descarcă

Prezentarea sorei Rodica Miron     descarcă